Amit nyújtani tudunk

Az ide érkező turistáknak sok érdekességet és nevezetességet tudnánk mutatni. Így például a Kardoskúti Fehér - tavat, és Múzeumot.

Kardoskúti Múzeum

A 488 ha természetvédelmi terület hírét a madárvilágának és a jellegzetes pusztai tájnak köszönheti. Jelenleg a terület a Körös - Maros Nemzeti Park kezelésében van, akik rendszeresen szerveznek fokozattan védett területekre madárleseket, főként vonulási időszakban. Itt megtekinthetők még az őshonos magyar állatfajták, köztük a magyar szürke gulya, racka nyáj, és mangalica horda. Jelenleg csak előre bejelentett időpontban látogathatók, de már elkezdődött az építése egy állandóan látogatható központnak, ami Hortobágyi mintára készül. Szintén ezen természetvédelmi övezetben található a Csomorkányi templomrom, amelyhez én a családommal minden évben egyszer el szoktam látogatni.

Csomorkányi templomrom

A templom feltehetőleg a XII.-XIII. században épült, román stílusban egy szentéjjel. Különlegességét adja a templomnak hogy Árpád-kori terméskőből épült. Jelentős leletként tartják számon. A templom 1566-ban leégett benne a török ellen oda menekült tanyasiakkal.

Program lehetőségek:

Sétakocsikázás

kocsikázás

lovaglás

lovaglás

Sóshalmi borok kóstolása

borkostolás

Ősszel szüretben lehetőség részt venni

szüret

Kirándulási helyek:

Székkutas

Falu múzeum, Hugo Hartung emlékszoba

Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékpark

Feszty körkép

Feszty-körkép

A 120 méter hosszú, 15 méter magas és 38 méter átmérőjű kört formázó panorámakép a festői eszközök, a művészi fantázia segítségével és nézői képzelőerejének jóvoltából idézi fel történelmünk 11 évszázaddal ezelőtti eseményének, a honfoglalásnak néhány elképzelt epizódját. Feszty Árpádot több festőtársa segítette a két évig, 1893-től 1894-ig tartó alkotómunkában: a tájképi részleteket Mednyánszky Lászlónak, a lovas csatajeleneteket Vágó Pálnak köszönhetjük.

Hódmezővásárhely,

Hódmezővásárhely

1997-ben a magyar városok közül elsőként Hódmezővásárhelyet tüntették ki az Európa Tanács Európa Díjának Becsületzászló fokozatával. Ezzel a díjjal ismerték el a vásárhelyiek tevékenységét az uniós eszme, a testvérvárosi kapcsolatok ápolásában, az infrastruktúra fejlesztésében és a környezetvédelemben. A város minden külföldi és belföldi turista számára vonzó lehet. Múzeumok, templomok, díszkutak, szobrok, parkok és egy termálvizes strandfürdő várja az idelátogató vendégeket.

Nagymágocs,

Nagymágocs

Nagymágocs Szentes és Orosháza között helyezkedik el, a Mágocs-ér mellett. 1903-ig Mágocs volt a neve. A község egymástól távol eso húsz uradalmi majorságból alakult.Nagymágocson több épület Ybl Miklós nevéhez fuzodik. Ezek között figyelmet érdemel az 1856-ban épült központi nagy magtár.
A Szendrei major elnevezés annak az emlékét orzi, hogy Szendrei Júlia apja, Szendrei Ignác 1850-53 között a mágocsi uradalom jószágkormányzója volt. Petofi Sándor, Zoltán nevu fia egy éven át itt nevelkedett

Mártély,

Nagymágocs

A Tiszapart gyöngyszeme.A mártélyi Tájvédelmi Körzet, a Tisza hullámtérének bal parti szakaszán létesült, az ország harmadik tájvédelmi körzeteként. Védetté, 1971-ben nyilvánították. Mint tájemlék sajátosan magyar adottság.A mártéyli holtág és környéke üdülési célú, Kutyafenék átmeneti zónát képez, míg Körtvélyes és Barci rét elsősorban természetvédelmi rendeltetsü.

Orosháza

Gyopárosfürdő

A Táncsics Gimnázium előtti téren található a Történelmi Emlékpark, Szervátiusz Tibor alkotása, mely a városalapítás 250. évfordulójára készült el. A köztéri szobrok, emlékművek, emléktáblák a várostörténet jelentős alakjainak, eseményeinek állítanak emléket, számuk megközelíti a százat.

Gyopárosfürdő Gyopárosfürdő

Orosháza középontjától 3 kilométerre, természetvédelmi területen, a Gyopáros-tó partján található Gyopárosfürdő "Az Alföld gyöngye"-ként ismert üdülőhely. A három tóból álló tórendszer 1869-től vált közismertté, mint gyógyhatású fürdő. A természetes alkáli-hidrogénkarbonátos víz különböző mozgásszervi, gyulladásos, reumatikus és ízületi bátalmak, nőgyógyászati panaszok gyógyítására, valamint balesetek, műtétek utáni rehabilitációra alkalmas. A Gyógyászati Központ a gyógyvíz gyógyerejére alapozva teljes körű szakorvosi ellátást, fiziko-, elektro- és balneoterápiás gyógykezeléseket biztosít.

Kenéz Sándor 6821 Székkutas I. kerület 23. 180-191-es kilométer között
Telefon: +36 /62 293-189
Mobil: +36 20/4422-003
mail: piroska.puszta@freemail.hu